Artsobservasjoner

onsdag 8. februar 2017

Viktig! - Styret i NZF Sørlandsavdelingen har fastsatt regelverk for uttak av dugnadsmidler!

Det har vært en periode på flere år nå med hektisk og meget positive miljøtiltak på et flertall skjøtselsprosjekter for biologisk mangfold og kartlegging i regi av Norsk Zoologisk Forening. Det er da i særdeleshet Asbjørn Lie som har fortjenesten for at et så høyt aktivitetsnivå har latt seg etablere i en tross alt liten forening. Prosjektene er redegjort på i denne bloggen, på årsmøtet og for øvrig sikkert også i et hav av sociale medier og sladder, bør være godt kjent og gjennomgås ikke ytterligere her.

Allerede fra starten av (for 5 år siden ellerså) ble det besluttet at inntektene fra skjøtselsprosjektet kunne tas ut av den enkelte deltageren i skjøtselsprosjektene forutsatt at midlene ble brukt i tråd med naturfaglige aktiviteter, eksempelvis litteratur, utstyr, kurs eller reiser med rimelig innslag av naturfaglig profil.

Dette er en fin tanke, men forutsetter at "noen" har ganske god styring på både økonomien i prosjektene og hvor mye tid det enkelte medlem har bidratt med på det enkelte prosjekt og hvor mye midler som skal fordeles på de forskjellige,og hvor mye som har gått ut og har kommet inn.....

Helt glatt har ikke dette regnskapsarbeidet gått, og mye styr for regnskapsansvarlige og uoversiktlige forhold har blitt resultatet; hadde nettopp samtale med en av de etterlatte.

For å få økonomistyring inn i ordnede former, har bobestyreren - som er den eneste i styret som OVERHODE ikke selv har deltatt økonomisk i noen av skjøtselsprosjektene, og derved er extra uhildet  - utarbeidet forslag til regelverk for drift av dugnadsøkonomi og uttak av dugnadsmidler. Dette forslaget til regelverk har så blitt behandlet og justert av styret, og vedtatt nå i februar 2017.

Regelverket er linket til i kolonnen til høyre.

Regelverket trer i kraft straks, og hovedregelen er at midler som opptjenes i dugnad, må tas ut innenfor året det inntjenes + neste kalenderår (dvs minimum 1 maksimum 2 år mellom inntjening/dugnad og når midlene MÅ være tatt ut, og ellers blir avskrevet til NZF).

Året 2017 blir et overgangsår hvor også de eldre midlene (opptjent før 2016) kan tas ut ihht dokumentasjon, så grav fram dokumentasjon for dine innsatser i god tid før fristen i desember 2017! 

Ha ellers glimrende og viktig dugnads-år med mye innsats for biologisk mangfold, og HUSK Å REGISTRERE hvor og når du deltar med innsats så regnskapsansvarlige ikke igjen må true med å skyte seg når årsregnskapet skal gjøres opp...

Med hilsen fra Bobestyreren, heretter (blant skjøtselsdeltagerene) VesleStalin tenker jeg.  

Ingen kommentarer: